October 2019 - Forum Upgrade Issues - Page 2

StarGirl

Member
mattgirl said:
Thank you for getting our sidebar back. :)
What sidebar are you talking about?
 

mattgirl

Member
StarGirl15 said:
What sidebar are you talking about?
Over there on the right there is a list of new threads and under it a list of new posts. I normally keep this site down to half screen. Now I have to have full screen to be able to see it. I can live with that.
 

FinalFins

Member
Mike just cleared cache the little boxes are still there.

the sidebar has always been there... what do you mean?
 

mattgirl

Member
FinalFins said:
the sidebar has always been there... what do you mean?
It wasn't there earlier today. It is possible that it has been there for a while now but since I normally use half screen it wasn't showing up. Earlier today I went full screen and it wasn't there
 

FinalFins

Member
For me it has always been there. Since the update came live.
 
  • Moderator

Mike

Moderator
Member
CaptainAquatics said:
Hi! I do not know if these have already been stated but here are my things:
1) I would like to say that I appriciate everything you do and his forum is amazing, thank you
2) I am using my phone on safarI as my format
3) now to the problems, I have noticed some words get caught off by the side of the screen in posts and you can’t fully see them
4) private messaging seems not to work

Thanks again and I like the new format! I do think you should add back the unaswnered threads page (I can’t find them if they are here) but still keep the new threads thing.
I haven't noticed the words getting cut off. Will try some different resolutions to recreate the issue. Just sent you a pm to test it. I just double checked permissions and everything seems correct.

FinalFins said:
Mike

How do I clear cache? is that cookies? Sorry I'm not a tech guy.
Ravynn said:
I've cleared cache a few times, refreshed and logged in/out and the little squares are still showing for everything
Hmm, I'm positive it is a caching issue and for some reason your device isn't pulling in the new css files.

mattgirl said:
I feel sure it is on your list of things to do but am hoping the time and date a post is posted will be back.
The date/time of a post in the heading of each post.

FinalFins said:
How do you clear cache?
Depends on the device/browser. Google how to clear cache on your device/browser. I'd try to clear everything and then refresh.

mattgirl said:
It wasn't there earlier today. It is possible that it has been there for a while now but since I normally use half screen it wasn't showing up. Earlier today I went full screen and it wasn't there
Yep, it's been there since the upgrade. There is a toggle sidebar button above it that maybe you had toggled off?
 

mattgirl

Member
Mike said:
The date/time of a post in the heading of each post.
It is gonna take me some time to find every thing but as the day goes by I am getting more comfortable with the changes. I see the time and date now.

Yep, it's been there since the upgrade. There is a toggle sidebar button above it that maybe you had toggled off?
That could very well be. I was clicking on some things just trying to figure out what they were gonna do. I guess they were just turned off and I accidentally turned it back on.
 

FinalFins

Member
do you think I should restart my computer? The little squares are there for everything

edit- oh yeah I cleared cache already
 

Kay 240

Member
I'm on an older iPad using safarI and I don't get any fishlore pictures, just black rectangles, a pain for checking data.
 

NC122606

Member
Awwww, why was this shrunk?

(Banana Row)
 

ForceTen

Member
I love the new layout. My favorite upgrade is the hover over thread to see what it is, before having to open it.
 
  • Moderator

smee82

Moderator
Member
Mike I cleared cache and restarted ny phone note8 and I'm still not getting icons just the little boxes with a x
 

mohican

Member
Personally the new layout is awful, sorry. Before all the tabs were on one page and in line - things are really scattered. I have to use my phone bc I don’t have computer and the app never worked. What happened to the quick tabs at top? Navigation is really difficult for me and may be a deal breaker for me. It was so simple before.
 

Vinh

Member
mattgirl said:
I really miss the new/recent post sidebar :(

I also miss being able to hover over the alerts and conversation buttons and get information.

usng Windows 10, firefox, laptop computer

Sadly this one now looks and acts much like all the other forums. I joined this one because it was unique and so easy to use, I am sure I will get used to it in time but sadly it has lost all that made it unique and simple to navigate. :(

I do appreciate all the hard work that went into making this switch but to be perfectly honest I wish it hadn't been done. I am sure others will feel different.
The true is hurt but it is true.I totally agree with you, it is harder to help In forum now.I am lost too.
 

JettsPapa

Member
I'm also getting gray boxes instead of icons with Firefox on my phone.
 

mattgirl

Member
So much of the useful information that was once at our fingertips with just a click now isn't. Before I could click on an avatar and get information that helped me help that member. Now I have to go to their profile page to get that information. I do like the fact that hovering over the title of a thread brings up the gist of the thread. Before this that only happened to threads on the sidebar.

I am afraid what might be the deal breaker for me though is the fact that I have to go full screen to see the sidebar. That huge expanse of white space messes with my eyes. As much as I love to be here helping folks I am afraid I might not be able to do as much of it now. As I have been typing this I have been going through the different colored screens to see if I can overcome the glare. I have never been fond of the darker backgrounds but the gray on gray might work even full screen.

I totally understand that it is impossible to please everyone and I am sure there are some that will love the changes. I am also sure and accept that there were reasons for this change or Mike wouldn't have gone through this much trouble to get it done. Thank you for all the hard work you put into keeping this forum running smoothly.

edited to add: OK someone is messin' with me. The sidebar is gone again. I looked for a toggle switch to turn it on in case I accidentally turned it off but if it is there I sure can't find it :(
 

StarGirl

Member
mattgirl said:
So much of the useful information that was once at our fingertips with just a click now isn't. Before I could click on an avatar and get information that helped me help that member. Now I have to go to their profile page to get that information. I do like the fact that hovering over the title of a thread brings up the gist of the thread. Before this that only happened to threads on the sidebar.

I am afraid what might be the deal breaker for me though is the fact that I have to go full screen to see the sidebar. That huge expanse of white space messes with my eyes. As much as I love to be here helping folks I am afraid I might not be able to do as much of it now. As I have been typing this I have been going through the different colored screens to see if I can overcome the glare. I have never been fond of the darker backgrounds but the gray on gray might work even full screen.

I totally understand that it is impossible to please everyone and I am sure there are some that will love the changes. I am also sure and accept that there were reasons for this change or Mike wouldn't have gone through this much trouble to get it done. Thank you for all the hard work you put into keeping this forum running smoothly.

edited to add: OK someone is messin' with me. The sidebar is gone again. I looked for a toggle switch to turn it on in case I accidentally turned it off but if it is there I sure can't find it :(
I have always had a sidebar but I have never had the hover over the thread thing, that would be nice! ......I run PC on Chrome. Please don't leave Mattgirl! I like the dark myself, much easier on the eyes.
 

mattgirl

Member
StarGirl15 said:
I have always had a sidebar but I have never had the hover over the thread thing, that would be nice! ......I run PC on Chrome. Please don't leave Mattgirl! I like the dark myself, much easier on the eyes.
Thank you StarGirl15 I don't plan on leaving but I may not be as active. It depends on how bad it is on my eyes.
 
  • Moderator

Coradee

Moderator
Member
HI everyone.
I know this upgrade has meant lots of changes, some good some not so much so far & I know I’m not the only one that will need some time to get used to it but please let’s all give Mike some time to draw breath & fix/tweak things, you know he’ll do his very best to try & please everyone.
Having said all that let’s please keep this thread just for issues that Mike can add to his ‘To do list’, any other general chit chat about the changes please start a separate thread, thanks.
 

Ravynn

Member
Mike said:
Hmm, I'm positive it is a caching issue and for some reason your device isn't pulling in the new css files.
I just want to let you know that it also shows the little squares on Microsoft Edge but the website looks like it should on SafarI on my iPhone.

Edit: Still not working on chrome or edge
 

AJE

Member
I like the new look but not really a fan of the new reaction system. I miss being able to give someone an “agree” rating or a “thanks” rating. Other than that it’s great
 
  • Moderator

Mike

Moderator
Member
NC122606 said:
Awwww, why was this shrunk?

(Banana Row)
The smilies/emojis all have a size defined that I need to modify to make them slightly larger. But that is an unusual one in that it is a really wide smiley.

smee82 said:
Mike I cleared cache and restarted ny phone note8 and I'm still not getting icons just the little boxes with a x
This is an issue with font-awesome icons and how the forum is trying to preload them on your device to make pages load faster but your browser doesn't support the preload function. I made a change to how they load. Can you try clearing cache and refreshing? Could you try a different browser too?

mattgirl said:
So much of the useful information that was once at our fingertips with just a click now isn't. Before I could click on an avatar and get information that helped me help that member. Now I have to go to their profile page to get that information. I do like the fact that hovering over the title of a thread brings up the gist of the thread. Before this that only happened to threads on the sidebar.

I am afraid what might be the deal breaker for me though is the fact that I have to go full screen to see the sidebar. That huge expanse of white space messes with my eyes. As much as I love to be here helping folks I am afraid I might not be able to do as much of it now. As I have been typing this I have been going through the different colored screens to see if I can overcome the glare. I have never been fond of the darker backgrounds but the gray on gray might work even full screen.

I totally understand that it is impossible to please everyone and I am sure there are some that will love the changes. I am also sure and accept that there were reasons for this change or Mike wouldn't have gone through this much trouble to get it done. Thank you for all the hard work you put into keeping this forum running smoothly.

edited to add: OK someone is messin' with me. The sidebar is gone again. I looked for a toggle switch to turn it on in case I accidentally turned it off but if it is there I sure can't find it :(
I have to manually re-add those member fields for tank details to the member pop-up screen. Will try to get those re-added soon. Not sure what is going on with the sidebar for you. I know that if you have a smaller screen the sidebar will drop to the bottom of the screen though.
 

NavyChief20

Member
Its pretty much garbage. The app doesn't work anymore, no new posts showing, error boxes due to I'm assuming ios default vice all platform. I tried the app on linux, win 10, and android and its garbage on all three. Due to the "family filter" I can't express my opinion in proper sailor speak. I will switch over to my software developer speak instead:

This is just like a Microsoft windows update. It moves things around and renames things uselessly. Additionally it adds features that "Might" appeal to the social media types.

The interface is broken and barely functions cross platform. Theres a lot of tsr issues. The icons I pretty much just have to guess on. Pretty sire it is an ios thing.

All in all it is unusable from the app and using the webased version is just annoying. I appreciate that it took a lot of "work". However, a rool back to the previous version would not disappoint.
 

mattgirl

Member
Mike said:
I have to manually re-add those member fields for tank details to the member pop-up screen. Will try to get those re-added soon. Not sure what is going on with the sidebar for you. I know that if you have a smaller screen the sidebar will drop to the bottom of the screen though.
I know you are working hard to get everything up and running as it should and I truly do appreciate all your hard work at keeping this forum running as well as it does.

The sidebar thing is really strange. The only place it shows up for me is on the main forum list page now. Yesterday it was on all pages. It could be my computer woke up in a whole new world today. I will learn to live with it though if it continues being this way. Thank you for looking into it.
 

Elkwatcher

Member
Found I couldn't log in with FB anymore. I registered and changed my password. Now when I click the password popup, it just goes to the site without hitting the login button. Maybe nothing to be concerned about, interesting.
 

PascalKrypt

Member
I also cleared my cache and reloaded the site but still just bare boxes for me everywhere instead of icons.

I'm on Chrome on a pc running windows 10.


And I'd like to add my vote to returning all the ratings options which I miss tremendously. Except for maybe "welcome" (but then "you're welcome" buttons would be great) and the much less used 'creative' and 'optimistic' which were maybe not all that crucial.

Edit: A few new features that I do *really* appreciate btw: the little icons to show online status, the little icon to show scrolling through threads that you've posted in that thread (without having to actually click on and scroll through the thread), etc.

All the little kinks and bugs shouldn't count as votes towards the new site layout since they will get fixed, which I feel they are a little. It's easier to miss old features than discover how to handily use new ones. We should give it a bit of time.
 

StarGirl

Member
I don't see the Avatars next to the threads anymore.... I do like that the top line stays up there and you don't have to scroll up to go to forums tab.
 

Elkwatcher

Member
I wouldn't want this job, getting it set up is probably different for all the platforms... pc, laptop, ipad, phone. I have to give Mike credit for doing it.
 

NavyChief20

Member
Elkwatcher said:
I wouldn't want this job, getting it set up is probably different for all the platforms... pc, laptop, ipad, phone. I have to give Mike credit for doing it.
Its really not difficult. Especially not difficult of you do it in linux vice ios.
 

StarGirl

Member
I just tried jumping on my Android phone and it is telling me I don't have permission to reply to my own post. I uninstalled and reinstalled. Didn't work. Restarted phone still doesn't work. Does the new app version still look like the old one?
 

Momgoose56

Member
Mike said:
Thanks!

Yeah the trader add-on will be re-enabled at some point soon. I'm waiting to hear back from the developer so I can import the old trader ratings into the new system.
I'm just making a list of deficits/ things missing at this point, waiting and scratching things off as I see changes and reparations. I like a bunch of the new stuff! I'll offer input about anything left on my list when you say "almost done" Mike! My husband is a software engineer, he says "make a list and be patient" so...
 

NavyChief20

Member
StarGirl15 said:
I just tried jumping on my Android phone and it is telling me I don't have permission to reply to my own post. I uninstalled and reinstalled. Didn't work. Restarted phone still doesn't work. Does the new app version still look like the old one?
Hey stargirl, its not android friendly. At all. If it helps it isn't windows or linux friendly either so don't feel bad. All most of us see is gibberish garbage so you're not missing out.
 

StarGirl

Member
NavyChief20 said:
Hey stargirl, its not android friendly. At all. If it helps it isn't windows or linux friendly either so don't feel bad. All most of us see is gibberish garbage so you're not missing out.
Working totally fine on my Windows 10 PC. Just not working on my phone right now.
 

Dch48

Member
Checkboxes are not working right. The check never appears and the 3 boxes next to your name at the top right don't have labels saying what they are for. Also if you read something from your alerts and then click to go back, it does not go back to the alerts list. Other than that, it works fine and is easily readable.

I'm using the new Chromium based Edge browser on Windows 10.
 
  • Moderator

Mike

Moderator
Member
NavyChief20 said:
Its pretty much garbage. The app doesn't work anymore, no new posts showing, error boxes due to I'm assuming ios default vice all platform. I tried the app on linux, win 10, and android and its garbage on all three. Due to the "family filter" I can't express my opinion in proper sailor speak. I will switch over to my software developer speak instead:

This is just like a Microsoft windows update. It moves things around and renames things uselessly. Additionally it adds features that "Might" appeal to the social media types.

The interface is broken and barely functions cross platform. Theres a lot of tsr issues. The icons I pretty much just have to guess on. Pretty sire it is an ios thing.

All in all it is unusable from the app and using the webased version is just annoying. I appreciate that it took a lot of "work". However, a rool back to the previous version would not disappoint.
Sorry you feel this way, but the previous version of the forum was no longer being supported, so the upgrade was not a frivolous thing. Running end of life software on an active forum is not a good idea.

We run xenforo which is ran by many of the biggest forums in the world. Looking at their code and how it is written/structured, they are excellent developers in my opinion and I've been a software engineer for the last 2 decades.

The app is another story and is developed by tapatalk. The way that app is developed is not the best unfortunately. I'll have to roll out new version of the app it looks like with this upgrade.

mattgirl said:
I know you are working hard to get everything up and running as it should and I truly do appreciate all your hard work at keeping this forum running as well as it does.

The sidebar thing is really strange. The only place it shows up for me is on the main forum list page now. Yesterday it was on all pages. It could be my computer woke up in a whole new world today. I will learn to live with it though if it continues being this way. Thank you for looking into it.
Ah, I see what the issue was there. It was only enabled to show on the main forum page. I enabled it to show on threads now too.

StarGirl15 said:
I don't see the Avatars next to the threads anymore.... I do like that the top line stays up there and you don't have to scroll up to go to forums tab.
Showing the avatars on all the pages imo was just bloat, used bandwidth and slowed the page load times so I removed them on most of the pages except the threads.

StarGirl15 said:
I just tried jumping on my Android phone and it is telling me I don't have permission to reply to my own post. I uninstalled and reinstalled. Didn't work. Restarted phone still doesn't work. Does the new app version still look like the old one?
I'll have to roll out new versions of the app. I'd just use the regular web version of the site in your mobile browser since it has all functionality.

Momgoose56 said:
I'm just making a list of deficits/ things missing at this point, waiting and scratching things off as I see changes and reparations. I like a bunch of the new stuff! I'll offer input about anything left on my list when you say "almost done" Mike! My husband is a software engineer, he says "make a list and be patient" so...
Yep, still actively tweaking things. :)
 

wd67

Member
Same here, I dumped the cache and nothing changed, just little squares that if you hit the wrong one can get you somewhere you don't want to go..
 

Momgoose56

Member
Mike said:
Sorry you feel this way, but the previous version of the forum was no longer being supported, so the upgrade was not a frivolous thing. Running end of life software on an active forum is not a good idea.

We run xenforo which is ran by many of the biggest forums in the world. Looking at their code and how it is written/structured, they are excellent developers in my opinion and I've been a software engineer for the last 2 decades.

The app is another story and is developed by tapatalk. The way that app is developed is not the best unfortunately. I'll have to roll out new version of the app it looks like with this upgrade.



Ah, I see what the issue was there. It was only enabled to show on the main forum page. I enabled it to show on threads now too.


Showing the avatars on all the pages imo was just bloat, used bandwidth and slowed the page load times so I removed them on most of the pages except the threads.


I'll have to roll out new versions of the app. I'd just use the regular web version of the site in your mobile browser since it has all functionality.


Yep, still actively tweaking things. :)
Okay, just one thing.... We used to be able to go to "Threads started by..." (I LOVE the colors!) the OP. It helps immensely when we're giving advice or assistance to know what issues the OP's already had without having to rehash what's already been 'hashed' lol!. Is that coming back?
 

Feohw

Member
Momgoose56 said:
Okay, just one thing.... We used to be able to go to "Threads started by..." (I LOVE the colors!) the OP. It helps immensely when we're giving advice or assistance to know what issues the OP's already had without having to rehash what's already been 'hashed' lol!. Is that coming back?
Still there. In their profile beside "start conversation" is "find". (me too) Click that and you can see "all threads by x"
 

mattgirl

Member
Mike said:
Ah, I see what the issue was there. It was only enabled to show on the main forum page. I enabled it to show on threads now too.

Yep, still actively tweaking things. :)
Thank you Mike. I hated being so insistent but I use the sidebar constantly and was lost without it. It is working perfectly now. :)
 

PascalKrypt

Member
I just had the entire site broken for me, trying to load any pages (didn't matter what, whether profiles or threads or the home page) gave me the following error:



I cleared my cache and everything works again as normal, but there might be other people with the same issue who won't think to erase their history to fix it and can't get on here to ask what to do.

Edit: I broke it when I clicked an avatar to go to someone's profile

(please ignore my bazillion tabs, I was doing research)
 

Galathiel

Member
I don't look at fishlore on a phone. I'm on my desktop computer. All the little buttons have the same look so I can't tell by looking what they are (conversations, notifications, ---. every single button/icon/whatever you want to call it including all the buttons when you are typing a message). I hate having to highlight everything to try to figure out what it is. Even hovering my cursor over the button doesn't always pop up a name of what it is (eg conversations, notifications, etc.)

ETA: By checking back and forth, the worst culprits are Light and Dark. Utilizing Fishlore Blue, most of the buttons will show up.
 
  • Moderator

Mike

Moderator
Member
PascalKrypt said:
I just had the entire site broken for me, trying to load any pages (didn't matter what, whether profiles or threads or the home page) gave me the following error:

I cleared my cache and everything works again as normal, but there might be other people with the same issue who won't think to erase their history to fix it and can't get on here to ask what to do.

Edit: I broke it when I clicked an avatar to go to someone's profile

(please ignore my bazillion tabs, I was doing research)
That was from something I did - reset the cache on the server :)
 

PascalKrypt

Member
Mike said:
That was from something I did - reset the cache on the server :)
Oh xD Ha, what coincidental timing can do. Correlation isn't causation, blah, blah, blah.
 

jake37

Member
Hum. I don't see a way to edit posts. I wanted to fix some typo and missing words from a post I made the other day and there is no edit button :(
 
  • Moderator

Mike

Moderator
Member
Posting this from the fishlore app. It seems to be working fine.

jake37 try editing your post again. Posts lock after a week of no activity.
 

FinalFins

Member
Mike, anyway for you to implement a button (in preferences)that replaces the icons you put to a simpler icon that is easier to load? Lots of little boxes make it confusing.
 

Ulu

Member
I'm using an i7 desktop,
Edge browser,
Win10 Pro 1809 build 17763.805,
2560x1440 HP monitor

I see no icons above my reply window, but I do see the tips if I hover on them.
Dropdowns work too.
Maybe another color scheme will work for me.
(I haven't read all the other comments yet . . .)
 
  • Moderator

Mike

Moderator
Member
FinalFins said:
Mike, anyway for you to implement a button (in preferences)that replaces the icons you put to a simpler icon that is easier to load? Lots of little boxes make it confusing.
What device and browser are you using?

Ulu said:
I'm using an i7 desktop,
Edge browser,
Win10 Pro 1809 build 17763.805,
2560x1440 HP monitor

I see no icons above my reply window, but I do see the tips if I hover on them.
Dropdowns work too.
Maybe another color scheme will work for me.
(I haven't read all the other comments yet . . .)
I’m posting this from the edge browser, I normally use chrome or firefox. I’m seeing all icons.
 

jake37

Member
Then either it is a bug or they changed it because the post was made yesterday.

Mike said:
Posting this from the fishlore app. It seems to be working fine.

jake37 try editing your post again. Posts lock after a week of no activity.
 
  • Moderator

Mike

Moderator
Member
jake37 said:
Then either it is a bug or they changed it because the post was made yesterday.
I modified the lock time from 1 day to 1 week right before I posted that.
 

Most photos, videos and links are disabled if you are not logged in.

Log in or register to view

Top Bottom