Marineland penguin 100 filter suddenly stopped working

KartoKartofel

New Member
Member
Messages
4
Reaction score
2
After unplugging the filter, filling the reservoir back with water, then plugging it back in, the filter for some reason has stopped working. The impeller wont spin, and no sound has been coming out of the machine at all. What do I do?
 

johnbetta

Well Known
Member
Messages
1,602
Reaction score
630
Location
australia
Experience
More than 10 years
have u cleand the impeller or the filter foam u need to clean both of them and then your filter should be running again cheers john
 

AmnScott

Well Known
Member
Messages
1,104
Reaction score
599
Location
Morro Bay, CA
Experience
5 years
If the impeller well is dirty, you would still hear the motor attempting to spin the magnet. I would still clean the impeller and impeller well just to see if that does anything though. If not, the motor might be seized up and I would call Marineland if its within the warranty period. Also double check and make sure its not the outlet its plugged in at.
 
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #4
OP
K

KartoKartofel

New Member
Member
Messages
4
Reaction score
2
johnbetta said:
have u cleand the impeller or the filter foam u need to clean both of them and then your filter should be running again cheers john
Thanks!
 

New Threads

Follow FishLore!

FishLore on Social Media

Online statistics

Members online
228
Guests online
3,748
Total visitors
3,976

Aquarium Photo Contests

Aquarium Calculator

Top Bottom