Hob Popping?

  • Thread starter

Fanatic

Fishlore VIP
Messages
9,159
Reaction score
6,154
Points
758
Experience
3 years
My filter has been making a weird popping sound, almost like it thinks it’s a washing machine.

It’s a Aqueon QF
Had it for a year now, previous owner had it longer.
Could it just be old? It’s not clogged, I just cleaned it out last week, and it worked just fine. It’s currently running, but making that sound.
 

Ulu

Well Known Member
Messages
1,893
Reaction score
1,032
Points
198
Experience
More than 10 years
Try cleaning it again. It might have hair wound on the shaft.
 
  • Thread starter

Fanatic

Fishlore VIP
Messages
9,159
Reaction score
6,154
Points
758
Experience
3 years
I haven't seen anything inside of it, but I certainly will remove the materials inside.
Time for new floss, and I should probably just add a bag of zeolite while I'm at it.
 

Carbeo

Well Known Member
Messages
861
Reaction score
293
Points
78
Experience
More than 10 years
Ulu said:
Try cleaning it again. It might have hair wound on the shaft.
I agree. See how the impeller shaft is. Maybe when it's reassembled it will be more secure again.
 
  • Thread starter

Fanatic

Fishlore VIP
Messages
9,159
Reaction score
6,154
Points
758
Experience
3 years
Carbeo said:
I agree. See how the impeller shaft is. Maybe when it's reassembled it will be more secure again.
I took the impeller out two days ago, it was clean with no cracks or scratches on it.
The filter looks new but makes this sound.
 
Toggle Sidebar

New Threads

Similar Threads

Aquarium Calculator

Aquarium Photo Contests

Follow FishLore!

FishLore on Social Media





Top Bottom