Cloudy water in new tank!

Deesk06

Active Member
Member
Messages
54
Reaction score
0
I totally forgot to clean my substrate! It's a fine sand/gravel type thing. Will this be gone after I do some water changes? Or do I need to empty the whole thing ?


 

AquaticBrandon

Well Known
Member
Messages
3,101
Reaction score
19
Location
Waukegan, IL
Experience
4 years
Yeah it should go away after a few water changes. It also goes away on its own, it takes a few days. What kind of substrate was it? Just regular sand?


 

ClearEyes

Well Known
Member
Messages
768
Reaction score
20
Location
Thunderclap, End-World
Experience
2 years
Are you certain it's from the substrate? How established is your tank? It could be bacterial bloom, which is normal.

I forgot to clean my substrate as well when I first started, and I didn't experience any ill effects.
 
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #4
OP
D

Deesk06

Active Member
Member
Messages
54
Reaction score
0
Yea I'm sure! Happened right away as soon as I added water to my tank!


 
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #5
OP
D

Deesk06

Active Member
Member
Messages
54
Reaction score
0
AquaticBrandon said:
Yeah it should go away after a few water changes. It also goes away on its own, it takes a few days. What kind of substrate was it? Just regular sand?
It was like nat geo substrate! Not sure if it was sand..just very fine gravel


 

NylonFish

New Member
Member
Messages
9
Reaction score
0
Experience
Just started
My friend had the same problem with a 50 gallon tank,it cleared up a few days after.


 

New Threads

Similar Threads

Follow FishLore!

FishLore on Social Media

Online statistics

Members online
249
Guests online
3,503
Total visitors
3,752

Aquarium Photo Contests

Aquarium Calculator

Top Bottom