Canister filter Question (CF-500)

Discussion in 'Filters and Filtration' started by AmazonPassion, Apr 20, 2012.

  1. AmazonPassion

    AmazonPassion Moderator Moderator Member

    So I got a question for everyone:

    When I turn on my CF-500, primmed and everything. I am notice air bubbles in my intake hose when there isn't an airstone remotely near it....it's constant. I tried checking the connection to the elbow and hose and its a tight connection. Anyone every have that problem? Or is this a faulty filter? thanks.

    I have a CF 400 and everything is fine with that canister, I hear absolutely hear no noise or air bubbles in my intake hose.
     
  2. i

    iZaO Jnr Well Known Member Member

    It is sometimes an issue when there are too many bends in the hose or even a small air leak in the connections. Sometimes its just a small issue created when the siphon is started.

    Try priming the filter faster or a little more before switching it on, i have the same problem but it soon goes away
     
  3. OP
    OP
    AmazonPassion

    AmazonPassion Moderator Moderator Member

    Problem solve. Super Quiet...I'm happy
     
  4. Jaysee

    Jaysee Fishlore Legend Member

    If you are using the surface skimmer piece, it's important that it's set up right or it'll suck air into the system.
     




  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice